włączenie się alarmu podczas jazdy....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alcore
    Classic
    • 2010
    • 26

W takim razie postawie na nacinane ATE z przodu oraz na ATE na tył tylko teraz jaki klocek do tego dobrac....
  • noswer
    Ambiente
    • 2008
    • 232

W sobotę (nawiasem mówiąc nie mój dzień - 300zł mandatu i 8pkt) miałem dziwną sytuację - jadę sobie spokojnie i nagle uruchamia si sie syrena alarmu i światła - musiałem się zatrzymać wyłączyć silnik i poklikać na przycisk alarmu - udało mi się go wyłączyć

jakieś 4 godziny później alarm włączył się ponownie też podczas jazdy w obu przypadkach ponad 20 minut od ruszenia... - za drugim razem wyłączyłem syrenę - jednak parkując w mieście może ona mi się jednak przydać :roll:

W ciągu roku posiadania samochodu alarm włączył mi się tylko raz wyjeżdżając z pod sklepu....

Jeśli ktoś ma pomysł co to może być - to podajcie - bo z przyjemnością trochę się sam zagłębie zamiast jechać do mechanika....

Komentarz

• Jark7
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2008
      • 777

Zdarzyło mi się jeden raz podobnie; po konsultacji z serwisem okazało się, że najprawdopodobniejszą przyczyną było ostre wjechanie w ogromną kalużę, i w związku z tym dostanie się wilgoci do elektryki, czy też elektroniki.
      Od tamtej pory omijam bajorka i jest ok.
      Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
      Jark7
      było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• panda79
        Drive
        • 2009
        • 45

A mi to wygląda na niewłaściwe podłączenie alarmu. Przy właściwym podłączeniu nie powinno być możliwości uruchomienia alarmu podczas jazdy.Jeden z przewodów powinien być podłączony do plusa po stacyjce, który międzyinnymi blokuje taką możliwość.Jest jeszcze możliwa sytuacja ze masz uaktywniona funkcje antyporwaniową i ona powoduje twoje kłopoty możliwy jest także niefachowy montaż, który może powodować rożne dziwne zachowania alarmu. Jeśli podasz konkretny model alarmu może poradzimy cos więcej powinno być cos w instrukcji obsługi albo karcie gwarancyjnej, jeśli posiadasz jak nie to na centralce.
        Pierwsza Octavia i myśle że nie ostatnia

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez panda79
          A mi to wygląda na niewłaściwe podłączenie alarmu
          też bym o tym myślal
          normy przewidziane dla alarmu nie pozwalają na wyzwolenie sie go podczas jazdy-poza tym powinno nastapić zablokowanie auta(zalezy co masz odciete) no bo chyba masz profesjonalny alarm a nie straszaka który tylko wyje :diabelski_usmiech
          albo tak jak napisał panda79, wyzwolił sie antynapad(o ile taka funkcję masz)
          zasadniczo podjechalbym do dobrego "alarmiarza" żeby sprawdził co sie dzieje
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• b-bar01
            Elegance
            • 2007
            • 985
            • Octavia I (1U2)
            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez noswer
            jadę sobie spokojnie i nagle uruchamia si sie syrena alarmu i światła
            u mnie bylo zwarcie na układzie scalonym w centralce alarmu.
            *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• noswer
              Ambiente
              • 2008
              • 232

dokładny model to APS 400MX w piatek mam wizyte u mechanika i poprosze zeby jego elektryk zajrzał do alarmu...

nie mam pojecia jak zamontowano alarm - ja jestem właścicielem dopiero od roku w każdym razie wiem że nie wyłącza mi pompki paliwa tylko zapłon jest blokowany (rozrusznik - aż się uśmiechnołem patrząc na to rozwiązanie... )

co do funkcji "antynapad" nawet nie wiem jak to uruchomić specjalnie....

co do zamoczenia to raczej w nic nie wjechalem choc przyznaje ze bylo ogolnie wilgotno...

Komentarz

• piotrek_gdy
                RS
                • 2008
                • 7723
                • Volkswagen
                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez noswer
                tylko zapłon jest blokowany
                gdyby tak było i alarm włączył sie podczas jazdy tobyś stanął
                pewnie tylko rozrusznik :cry:

myslę, że gdybym był na twoim miejscu odwiedziłbym jakis dobry zakład zajmujacy się alarmami
                pewnie ktoś z kolegów na forum poleci ci jakis w twojej okolicy
                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• ciuk15
                  Rider
                  • 2009
                  • 406

Ja w felicji mam tez alarm tej firmy i mialem taka sama sytuacje w czasie jazdy kilka razy ,ze bylo slychac syrene ale wystarczylo przeczyscic mase i wszystko gra i do dzisiaj nie mam problemu.to nic nie kosztuje a mozna samemu zobaczyc.
                  1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
                  2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
                  3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
                  4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)

Komentarz

• phrix
                    L&K
                    • 2007
                    • 1000
                    • Audi
                    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Problem standardowy z APS 400MX

Wymien pilota na innego ( jeżeli masz 2 to zapnij go do kluczy a tamten zostaw w domu) Pilot to zapewne bumerang z zielonym przyciskiem. Problem polega na tym ze wyrobiony jest mikrowłącznik. Podczas jazdy ustawia sie w takiej pozycji, że jest cały czas wcisniety. Wtedy auto pracuje normalnie ale wyje syrena. Możesz to sam sprawdzic naciskajac przycisk podczas jazdy. Przelutowanie mikrowlacznika to koszt ca. 15 PLN. Jak bys mial jakies pytania to pisz na prv.
                    Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• entranger
                      Drive
                      • 2009
                      • 71

Mialem ten sam alarm w poprzednim samochodzie i tez sie aktywowal bez przyczyny... Dlatego, ze bryloczek uderzal o przyciski. Szczegolnie na naszych dziurawych szosach, kiedy auto sie bujalo.

Polecam sprawdzic, czy czasem Twoj bryloczek nie dziala jak palec.

Powodzenia!

Skoda Octavia II 1.9TDI BXE 77kW

Komentarz

• Iqwan
                        Elegance
                        • 2010
                        • 758

A ja się podepne pod temat, ale z inną prośbą. Mam alarm w swoim samochodzie ale nie wiem jak go aktywować, podejrzewam, że właściciel po prostu go wyłączył bo mial pod domem garaż. Niby jak zamykam auto z pilota, to miga światełko na drzwiach, ale alarm nie działa. Próbowalem zamknac kogos w samochodzie i to też nie zadziałało.
                        Bardzo proszę o pomoc. Gdzie tego szukac
                        była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
                        a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072

https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album

Komentarz

• noswer
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 232

jak masz centralkę pod maską to przekręcasz w niej taki kluczyk podobny do kluczy od dawnych kieszenie da dysk twardy

to uzbraja syrenę - centralka przynajmniej u mnie zlokalizowana jest na podszybiu po stronie kierowcy - mały sześcian z miejscem na klucz od góry

Komentarz

Pracuję...